Vælger du skuffelse eller skattejagt?

Kender du det? Du har lavet en aftale og endda i god tid og så bliver den aflyst i sidste øjeblik eller bare aflyst, og det er ikke første gang det sker.

Nu sidder du der og hænger lidt med mulen eller måske bliver du vred. Du siger selvfølgelig pænt til din veninde(eksempelvis), at du da godt forstår og hun skal da selvfølgelig gøre det hun nu skal i stedet. Og du forstår hende garanteret også, men det ændrer bare ikke på at du nu sidder med følelsen af at blive brændt af, skuffet, irriteret og måske endda såret.

Og hvad er det så man gør herfra? Først og fremmest er det en god ide, at du giver dig selv lov til at være det, du nu er. Man kan blive enormt indebrændt, hvis man holder det alt sammen nede. Så vær skuffet eller vred og hold dig måske på afstand af familien imens ;)

Jeg har for nylig prøvet at blive ”brændt af” af forskellige årsager. Nogle har jeg bare måtte "æde" som hændelige uheld, mens andre helt klart har handlet om andre prioriteringer. Hvad gør man så ved, at andre prioriterer anderledes end dig?

Se her er det jo sådan, at du kan være uenig i andres valg (og frustreret over dem) men du kan ikke vælge for andre end dig selv. Det eneste du kan gøre er at vælge hvordan DU håndterer det og handler efterfølgende. Vil du cutte forbindelsen til vedkommende, vil du lægge dem på is en periode, vil du fortælle dem at du er ked af det eller bare lave en ny aftale.

Jeg selv har prøvet lidt forskelligt. Jeg prøvede år tilbage at lægge en veninde på is, men jeg var virkelig dårlig til det, for jeg var rigtig glad for hende og nød hendes selskab, hver gang det lykkedes at ses. Det endte med at jeg valgte bare at nyde det, når vi endelig sås og ikke tage resten så tungt. Det fungerer ret godt nu.

Du kan også gribe den ekstra tid, du nu har fået frigjort, til at lave lige det du altid går og sukker efter at gøre, "hvis bare du havde tid". Tid er noget de fleste ønsker sig mere af. Lav gerne en liste over de ting du gerne vil gøre når du får tid, for man kan nemt glemme det i bar skuffelse og forbavselse, over at man ikke lige skulle det man havde planlagt.

For nylig har jeg måtte revurdere nogle forhold og erkende at de måske ikke har den form eller facon jeg måske troede. Men måske er det noget andet, det kan give mig og det kan endda ende med at være meget bedre for mig (og alle andre) på sigt. Selvom det da lige i øjeblikket kan synes svært at se vidunderet i det, der umiddelbart ligner en spand lort. Det sidste er helt klart noget man kan træne sig til at blive bedre til.

Så prøv du nu. Har du prøvet at ”blive brændt af”, hvor det alligevel ikke var så galt som du først troede? Eller kunne du trænge til at træne at vende skuffelsen til noget bedre.

Læg en kommentar om din erfaring og skriv her hvis du kunne tænke dig hjælp til at få se vidunderet ;)