Hvordan et klædeskab kan vække begejstring (uden at bruge en krone).

Jeg blev inspireret til at rydde lidt op i mit tøj, når det nu alligevel ikke var udevejr i ferien. Jeg havde stødt på KonMari metoden flere gange på kort tid og tænkte at jeg ville finde ud af lidt om hvad al den hype var omkring. Jeg har ikke selv læst bogen ("The lifechanging magic og tidying up" af Marie Kondo), bare luret på forskellige pins og blogs.

Det, der tiltrak mig, var disse fantastiske billeder af virkelig organiserede skuffer, det så bare så lækkert og pænt ud, så jeg tænkte at det ville jeg også prøve.

Mit klædeskab FØR

Mit klædeskab FØR

Så jeg gik igang med at hive al tøj ud af mit skab og tage hvert stykke op og spørge mig selv om det gør mig glad (for det er noget af det metoden går ud på). Jeg rationaliserer ellers altid og tænker "nej, den er da også slidt" eller "den kunne jeg måske godt få brug for, nå det er vinter og jeg sidder alene på en banegård" eller hvad har vi. Det er jo rimelig enkelt, behold det tøj, der gør dig glad (MÆRK efter), og smid resten til gengrug (eller sælg). Enkel metode, men ikke nødvendigvis nem. Der var da tøj i mit skab, som jeg har fået en jeg holder af, eller næsten ubrugt, som jeg "da ikke kan være bekendt at kassere". Men i den proces blev jeg opmærksom på at det handler om selvkærlighed. Er en andens MÅSKE sårede følelser vigtigere end din egen glæde? De fleste af dem der holder af dig, vil nok alligevel allerhelst vil se dig glad. (Og ja nogle gange bliver andret sårede, men vi kommer over det igen).

Efter en kæmpe omgang med tøj og sko overalt og intensiv træning i at mærke, er jeg virkelig overrasket over hvor meget, jeg glæder mig til at skulle åbne mit tøjskab om morgenen. Det er jo en vildt fantastisk måde at starte dagen på. Jeg bliver næsten så begejstret at jeg klapper i hænderne og selvom det er en uge siden, ligger det stadig pænt (minus det i vasketøjskurven, der vokser fordi vaskemaskinen ikke virker, men det er en anden historie). Og så er der ingen dårlig samvittighed, hver gang jeg åbner mit skab over fejlkøb eller tøj jeg ikke brugte. Det er ovenikøbet meget nemmere at overskue og finde tøj, når alt det du har er gode sager, der gør dig glad.

Mit klædeskab EFTER

Mit klædeskab EFTER

Har du tøj du beholder eller bruger for andres skyld? Hvis nu du satte dig selv allerførst, hvordan ville dit klædeskab så se ud? Lad os endelig høre i kommentarerne.