Én, men god, ide til mere vinter-energi

Når kalenderen skriver januar og den første nytårs-kådhed og -energi har lagt sig, er der stadig er forbistret langt til forår, sol og varme. Så kan det knibe med at holde energien og humøret højt.

Selvom vi ikke går i hi om vinteren som bjørnene, kan vi godt mærke naturens påvirkning alligevel. Det er naturligt at energien er på lavere blus end i sommerhalvåret.

Hvornår har du sidst tænkt på at du faktisk er et naturvæsen? Og ikke en computer genereret maskine (der også skal lades op). Med alt det vi har opfundet af elektriske dimser, maskiner og halløj, påvirker månen stadig tidevandet og solen står op når det er tid - uafhængigt af vores agenda. Vi må stadig leve med at vejret er, som det er. Det påvirker os både praktisk (fx.når bilen er iset til) og også humør og energimæssigt. Det er bare mindre synlige påvirkninger, men de er der. Måske har du selv lagt mærke til at du bliver i bedre humør, når himlen er høj og blå, at du er mere træt om vinteren, at du sover dårligt når det er fuldmåne, at foråret er din favorit årstid pga. naturen, at solen trækker dig udenfor, når de første varme stråler kommer eller noget helt andet.

Det øger forståelsen for din krop og dit energi niveau, når du husker på det. Energien er jo heller ikke manglende i naturen nu, den ligger bare og lurer og modner ting under overfladen.

Så smukt det er når træerne ta'r en pause.

Så smukt det er når træerne ta'r en pause.

Det aller bedste tip jeg har til at få mere energi lige nu, er simpelthen at sætte en hel dag (eller hvor meget du nu kan afsætte) af til at gøre lige præcis det du har lyst til. Gerne de vinter-agtige, afslappede indadvendte ting, som årstiden kalder på: Tag et langt, varmt bad, læse en bog, se en film, lave et nærende måltid mad, reflektere over hvad der skal ha lov at gro og vokse hos dig i løbet af året, få en massage, sove, meditere osv osv. Altså lege “bjørn går i hi” for en dag, hvor du kan slappe af og lade op og gøre ingenting som en bjørn i vinterhi.

Jeg ved det. Du har garanteret for travlt til det, men prøv at mærk efter om din krop ville elske det og ha’ brug for det. I så fald anerkend kroppens behov - and MAKE time :)

Energi er både i naturen og i os, så hvordan vil du svælge i vinter energien og nyde den en dag/stund. Skynd dig at finde tid med det samme, ellers glemmer du det nemt igen. For din egen skyld, prøv det af! Det er ren omsorg for dig selv - we need that in the winter :)

Hvis du vil vide når der igen kommer nyt på bloggen og få flere ideer til mere energi, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.