To nytårsforsæt or not to nytårsforsæt...

Nytårsforsætter plejer ikke at være særlig inspirerende i min optik, synes det virker som noget man prøver at tvinge sig selv til uden at være særlig motiveret eller ha’ lysten med: fx tabe 5 kg, drikke mere vand, spise sundere osv osv.

Jeg er ikke en af dem der plejer at lave nytårsforsætter. Jeg tror jeg har prøvet en enkelt gang, for at prøve at være en del af “gamet”. Det fik jeg selvfølgelig ikke meget ud af, da det ikke var noget helhjertet forsæt.

Til gengæld er jeg blevet rigtig glad for at sætte intentioner for det nye år. Når det føles som om alt er åbent og mulighederne ligger foran mig.

Hvis man vender det lidt om og spørger sig selv: Hvorfor vil jeg gerne...eksempelvis: tabe 5 kg? Så er svaret måske: for at ha’ det bedre med mig selv. Så kunne en intention for året fx. være: at gi sig selv det bedste, at være mere omsorgsfuld og selvkærlig, både med mad, motion, ord og handlinger. Eller måske kan vitalitet eller energi være dit kodeord for året og du kan have det i tankerne som intention, når du skal træffe beslutninger ved køledisken eller spejlet.

Måske et nytårsforsæt kunne være: Læs mere Steen og Stoffer ;) 

Måske et nytårsforsæt kunne være: Læs mere Steen og Stoffer ;) 

Det føles fantastisk at starte året med nogle intentioner. At være i gang med at SKABE min fremtid. Jeg sætter nogle mål eller idealer, ikke for at kunne slå mig selv i hovedet, hvis ikke jeg har nået det, når året er omme, men så jeg bevidst arbejder hen mod det, jeg gerne vil opnå og opleve. Jeg har købt en fysisk kalender i år og her har jeg skrevet remindere ind om mine intentioner for i år, for jeg ved hvor let det kan glemmes i hverdagens travlhed. Jeg kommer let til at gøre som jeg plejer, hvis jeg ikke er opmærksom. Jeg har også skrevet evalueringstidspunkt ind, så jeg kan overveje, hvordan det går med det jeg gerne vil nå. Måske skal der justeres eller ændres kurs undervejs eller jeg skal klappe mig selv på skulderen, for det jeg har nået.

Er du interesseret i at skabe et år, som du vil glæde dig over, så har jeg et par spørgsmål du kan reflektere over her:

Hvad ønsker du at opleve i det kommende år?

Hvad fungerede godt i sidste år, som du gerne vil tage med i det nye?

Hvad drømmer du om at mærke i det nye år (fx ro, stolthed, frihed, vitalitet, styrke..)

Hvad kan du selv gøre for at få nogle af disse ting til at ske? (lære at meditere, færdiggøre projekt, bestille en rejse, finde 3 nye måder at spise broccoli på osv osv)

Sæt nu remindere i din kalender, så du bliver mindet om at drikke vand, og spise mere broccoli eller hvad du nu ønsker. Så har du skabt et godt fundament for at lykkes med det du ønsker i det nye år.

Del med dem du også ønsker et godt år for, hvis du har venner med, er det nemmere at støtte hinanden. Læg gerne en kommentar om hvad du vil opnå og hvad der skal holde dig på sporet.

og tilmeld dig mit nyhedsbrev, hvis du vil høre fra mig når der er nyt på bloggen :)