Genvejen til mere effektivitet og energi i hverdagen.

Genvejen er enkel og jeg vil fortælle dig hvad det er herunder. Det er dit liv der kalder, så læs med og lyt og mærk, hvordan tingene bliver lettere og sjovere for dig, når du først begynder at bruge denne metode :)

Først vil jeg starte med en lille historie fra det virkelige liv ;) Jeg skulle arbejde. Der var nogle ting jeg skulle have gjort færdigt, og det skulle også være godt. Jeg satte mig ved computeren, og så i gang… Eller, det troede jeg. Jeg kunne ikke rigtig finde indgangsvinklen, der var noget der var lidt “off” uden at jeg helt kunne finde ud af hvad. Det var bøvlet og det irriterede mig. Jeg ville gerne ha' det færdigt, NU. Jeg prøvede lidt forskelligt. Blev lykkeligvis afbrudt af en mail, jeg kunne kaste min opmærksomhed på. Den blev læst og svaret, så tilbage til opgaven. Men jeg kunne jo også lige lave en kop te… På plads igen, læs, rette lidt, stadig ikke rigtig godt og ingen flow i opgaven ihvertfald. Lidt mad, måske ku' det hjælpe. Jeg ku' også lige tjekke facebook eller tænke på aftensmad. Nå, opgaven hang der stadig, som en stor sort sky over mit hoved, og det var svært at komme videre. Du kender det sikkert godt. At du har noget du burde gøre. Opgaver på arbejdet, rengøring, arrangere fødselsdag, kigge på økonomi og budgetter eller noget andet. Men det kan være svært at komme i gang eller måske gøre færdigt.

Genvejen: Gør det du har brug for og/eller lyst til.

I mit tilfælde sad jeg og længtes efter at komme ud i det gode vejr og jeg tænkte; “det kan jeg jo gøre når jeg er færdig med den opgave”.

Problemet er at de indskydelser vi får, til at gøre noget vi har lyst til, bliver ved at fylde indtil vi gør noget ved dem. De er ikke bare irriterende forstyrrelser, der prøver at gøre det hele sværere for os. Nej, de er faktisk vores systems geniale måde at vise os genvejen på. For da jeg først havde opfyldt behovet om at nyde det gode vejr lidt og virkelig suge solen til mig, satte jeg mig ned og fik løst opgaven på meget mindre tid, end jeg allerede havde spildt på at gå som katten om den varme grød. Jeg ved også, at for selvstændige Line, der fik min hjælp, var denne ide og metode noget af det vigtigste hun har taget med sig, og stadig bruger.

Er hun "stuck" spørger hun sig selv: "hvad har jeg mest lyst til at gå i gang med nu?".

Bonussen ved det er at du får det bedre, og er det i virkeligheden ikke det vi knokler for. At have det godt. Det er DET du ikke må udskyde til i morgen. Det er her og nu du kan gøre noget ved det. Så ikke nok med at du hurtigere bliver færdig eller kommer videre med dine opgaver og to-do lister, dine behov bliver hørt, så du bliver mere tilfreds og gladere, hvilket igen gør dig til en endnu bedre og mere inspirerende medarbejder, mor osv. Det er win-win for alle :)

Så sidder du fast i en opgave, konflikt eller andet. Så spørg dig selv: Hvad har jeg lige nu rigtig meget lyst til? Hvad har jeg brug for? eller hvad længes jeg efter? Genvejen ligger i dit svar. Og tag den så ;)