Vil du ha' mere nærvær og tid med dine unger i hverdagen?

Sådan en hverdagsaften, hvor far er i gang med at skære gulerødder i skiver til coq au vin, ungerne leger med deres brio togbane (fra du var barn) i fred og harmoni, mens du smilende og tilfreds lægger tøj sammen og fortæller om din dag…

Eller sådan drømte du måske det ville være at få børn og være en familie. Virkeligheden viser sig at være meget mere kaotisk, når manden er forsinket, ungerne trækker i dig og hyler, for at få din opmærksomhed, mens du ihærdigt prøver at få bikset et eller andet sammen, der kan minde om et måltid. Hvis du ønsker mindre kaos og mere ro, nærvær og hygge med din familie, så skal du selv være med til at skabe det.

Skær ned på ting du vil nå når du er sammen med dine børn: vasketøj, madlavning, sms-e, støvsugning, læse/se nyheder, tømme opvasker. Du bliver forvirret og stresset og det smitter af på dine unger. Så vælg hvad der er vigtigst for dig og sæt det først. Det er fordelen ved at være voksen - du bestemmer og sætter dagsordenen.

Så hvis du fx. vælger at madlavning er en prioritet og udsætter vasketøj, sms og nyheder. Så kan du fokusere på det og så er enkelte afbrydelser med ungernes bøn om at hjælpe sokken på dukken, finde puslespillet frem osv., ikke så voldsom en diversion, som hvis det er det 6. opmærksomhedsskift på 15 min. Du kan endda bedre lade dem deltage i madlavningen fordi du ikke behøver rende efter 5 andre ting samtidig. Og hvis du så laver en stor portion, kan du dagen efter vælge at lægge tøj sammen og læse højt bagefter (eller omvendt). Du skal nok nå at få dit nyheds input, nullermændene dræber dig ikke og det er ok at vente med at svare på sms til ungerne er lagt. Det er også at være mor, at vise at der skal ordnes praktiske ting, og at mor også er et menneske og har brug for alenetid (ligesom børn har). Så det kan også sagtens være prioriteter.

Der er masser af gøremål og muligheder for at bruge din tid og din opmærksomhed. Øvelsen er at skære ned på det overflødige og give plads, tid og opmærksomhed til det vigtigste. Og det er en øvelse. Både i at blive klar over hvad der er vigtigst for dig, i at skære det overflødige fra og i at holde fast i det vigtige, når der opstår kaos omkring dig. For det gør der. Det må være en del af pointen i at få børn; at vi skal lære at leve og navigere i kaos :)

Jeg holder en pause med bloggen, præcis for at give mig selv tid til at fokusere på noget andet, som jeg har mere lyst til og brug for lige nu. Skriv dig op til mit nyhedsbrev, så du kan følge med i det nye der skal ske og bliv klar til en selvforkælende julekalender, når vi når december :)