Tips til bedre (og mere) søvn

Det bedste er at vågne frisk og udhvilet helt uden brug af vækkeur og stå op og starte dagen, fuld af energi og gåpåmod.

Så her er mine bedste fif til en god søvn:

  1. Sluk for elektronikken en time før du skal sove. Det blå lys fra telefoner, tv, ipad, påvirker dig, så der skal lidt fred til at få gang i søvnhormonerne.
  2. Lav en "gå-i-seng-rutine". En lynhurtig tanbørstning før du skal sove, kan erstattes med lidt mere selvpleje. Rens og massér dit ansigt, smør din krop ind i noget lækkert, børst tænder med opmærksomhed og skriv ned hvad der er gået godt i løbet af dagen.
  3. Tøm hovedet for bekymringer og tanker før sengetid. Skriv det ned i stedet for at have det flyvende rundt i hovedet. Det gør det hele mere hångribeligt og håndtérbart, og du kan huske det dagen efter.
  4. Lyt til rolig musik, en visualisering eller andet beroligende inden sengetid. Musik og beroligende lyde får dit nervesystem til at falde til ro og gør det nemmere at falde i søvn.
  5. Fjern elektronik fra soveværelset. Lad telefonen blive i køkkenet eller på badeværelset, så bliver du ikke så let fristet til at tjekke mails eller facebook, hvis du vågner om natten. Iøvrigt ved man ikke helt hvad stråling fra elektronikken gør ved os.
  6. Sørg for at dit soveværelse er et behageligt sted at sove. Er der rodet, alt for varmt eller andet der kan genere? Ubevidst kan vi godt få lyst til at undgå de rum eller steder i vores hjem, som er rodede. Soveværelset er der du skal hvile og lade op, så giv dig selv ro og plads til det.
  7. Skær ned på aften-hygge-spisning og -kaffen. Hvis dit blodsukker stiger lige inden sengetid, er det sværere at falde i søvn og koffeinen fra kaffen, kan holde din krop "på dupperne", når den skal det modsatte. Vær opmærksom på om lækkersult eller kaffetørst i virkeligheden skyldes træthed. Der er jo ingen grund til at brænde sit lys i begge ender :)

Selv nyder jeg min aftenrutine med dæmpet lys og mindre elektronik, rolig musik og tørbørstning, efterfulgt af lidt skriveri om dagens gode ting og det jeg er taknemmelig for.

Jeg håber du finder frem til det der giver dig en god søvn, så du kan gå veltilfreds og afslappet i seng og vågne glad og fuld ef energi.

Har du flere ideer til en bedre søvn, er du meget velkommen til at dele dem med os andre i kommentarerne herunder.

Godnat ;)