Hvorfor finde tid til forårsrengøring?

NU er det ifølge kalenderen forår og med den følger der altid en masse snak om forårsrengøring. Jeg har aldrig været den helt store fan af den snak, for jeg må indrømme at rengøring ikke står øverst på min “must-do”-liste (eller nogen anden liste i øvrigt, det skulle da lige være “udskyd-længst-muligt-listen ;))

Men jeg er begyndt at forstår hvorfor det er så lækkert, ud over at et rent hjem altid er rart. Det er jo en mulighed for at få muget ud og renset alt det væk, der ikke længere kan eller skal bruges. At få fjernet alt det, der tynger dig ned og holder dig tilbage, alt det gamle og grå, så der kan blive plads til det nye foråret bringer. Og så giver det pludselig lidt mere mening at gøre rent.

Så hvis du mangler motivation til at gøre forårsrent, (eller bare rent i det hele taget), kan det måske hjælpe hvis du tænker på, hvad du får ud af det. Hvor lækkert det er at se sit spejlbillede klarere efter at ha’ pudset spejle. At få gulve og borde (og emhætte, skabslåger etc) til at skinne, så lyset rigtig kan kastes tilbage og give lys og energi. Banke tæpper og dyner så de fyldes med frisk luft og ny energi. Fjerne støvet (der ophober alle mulige dårlige partikler, bla blødgører og andet kemisk skidt fra især elektronik i hjemmet) så du kan trække vejret friere. Puds ruderne, så solen og lyset kan slippe ind uhindret og du kan kigge ud uden vinterens trælse, skæmmende snavs. Smid det gamle ud (eller giv det væk), det du ikke længere vil bruge eller som ikke passer til nye vaner du ønsker at skabe. (Jo færre ting, du har desto færre ting skal du bruge tid på at rengøre og vedligeholde, sætte på plads eller tage stilling til om hvornår de skal førnævnte- ergo kan du spare tid her :))

Jeg skal stensikkert ha pudset vinduer og spejle, som noget af det første, så solens livgivende og (for mig) humør-løftende stråler kan komme uhindret ind. Og mit spejlbillede kan smile lidt større til mig uden stænk og ungernes tandpasta-klatter i synsfeltet.

Nu er forårsrengøring i stedet for en sur pligt en slags befrielse. At få alt det gamle skidt væk er så skønt. Det er en lettelse og det frigiver energi.

Er du blevet inspireret til at rydde op eller gøre rent et sted? Eller har du et tip, som kan hjælpe med at komme nemmere igang eller igennem rengøringen, så del det gerne i kommentarerne.

Fejende festligt forår til dig :D