Hvorfor du ikke skal sige "NEJ" - og hvad du skal gøre i stedet.

Det er så populært for tiden med artikler og sager, der fortæller dig at du skal huske at sige fra og sige NEJ. Især når nogen be’r dig om at gøre lidt ekstra eller deltage i forskellige frivillige sammenhænge og lige bidrage lidt.
Og det er jeg sådan set ikke enig, dels mener jeg at det er vigtigt vi bidrager til fællesskabet på forskellige måder, MEN ikke på bekostning af vores eget helbred og velbefindende, så bliver det som martyr istedet for ægte lyst- og meningsfyldt deltagelse eller bidrag.
Og NEJ er så lukket, afvisende og ekskluderende, at jeg tvivler på at det bobler og sprudler i din krop, hverken når du bruger det eller modtager det.

En meget mere kraftfuld måde at melde pas til skolebestyrelsen, aftenmødet, chokolade-kiksene eller hvad du nu har brug for at “sige NEJ” til, er at fortælle dig selv (og den der spørger) hvad der er endnu vigtigere for dig.
Fx. Jeg er smigret over at i vil have mig med, men ligenu er det allervigtigste for mig at min familie trives og det kræver altså min tilstedeværelse, men tak fordi du spørger. Eller: Tak for tilbuddet, men jeg er dedikeret til at passe min træning.

Du kan selvfølgelig også bare sige nej tak, men det kan være rigtig rart at have sin prioriteter og værdier klare, så man lettere kan sige “ellers tak”, med stærkt hoved, klar stemme og rent hjerte.

Jeg synes det er bedre og stærkere at sige JA til os selv end NEJ til andre.

Har du nemt ved at vælge fra og sige Nej? eller har du brug for at blive klarere på DINE værdier og prioriteter?

Hvis du hører til den sidste del, så er her lidt hjælp til at finde dine prioriteter, bare tryk på knappen for at downloade.

Og må April være med dig ;)