Hvem bestemmer hvad du skal lave i påsken?

Har du lagt planer i påsken udelukkende ud fra hvad ungerne synes er sjovt, hvilke invitationer du har fået og hvad der trænger til at blive gjort rundt om i hjemmet? Og har du fyldt fridagene med alt andet end netop FRI?

Eller er du en af dem, der husker at være opmærksomme på hvad du selv har brug for og lyst til inden du lover unger, familie eller andre noget? Så dine fridage altid føles berigende og opløftende?

Prøv lige at stop og mærk efter lige nu. ja lige nu.
Har du lavet bare nogle planer der er udelukkende for din lyst, glæde og fornøjelses skyld?
Ellers er det på tide.

Det behøver jo ikke være de store forkromede planer, hvis du bare drømmer om at nå at få barberet ben eller prøve en ny opskrift (med ungerne).
Hvis du viser dig selv den respekt at mærke efter, vil du ikke ende med at være uforklarlig utilfreds.
Det kan nemlig godt ske (også for mig). Når hele familien er hjemme, glemmer jeg nemt at lægge mærke til, hvad der foregår indeni. Der sker jo så meget udenom.
Men jeg ved også at min familie ikke er tjent eller trives med en gnaven mor. Og jeg ved hvad jeg kan gøre ved det.
Jeg skal huske at mærke efter, hvad jeg har brug for eller lyst til, det er ret simpelt. Men ikke altid nemt.
Nogle gange bliver man nødt til at tage en længere pause på toilettet, (der gør mændene jo også ;)).
Det er ok.
Det er faktisk nogle gange mere hensynsfuldt overfor alle omkring dig end at lade være.

En voksen time-out. Så du lige får tid og mulighed for at "tjekke ind" med dig selv. Så du bedre kan høre eller mærke hvad du trænger til eller har behov for.
Det er tid, der er rigtig godt brugt, selvom den kan føles svær at finde. Men det er lidt som at stå foran en drillende skydedør, hvis du går et skridt tilbage åbner den når du træder frem igen (og du behøver ikke stå og hoppe, vinke osv).

Her er en [check-liste] hvis du har brug for lidt inspiration til at vælge eller reflektere i dine time-outs eller andre tidspunkter hvor det er aktuelt.

Du ønskes en rigtig skøn påske med alt det der fylder dig med energi og glæde.